Σχόλια αγοραστών

Golf VII 1.6L TDi: Εδώ κι 1,5 περίπου χρόνο έχω το ONE πάνω στο αμάξι και είμαι πραγματικά ευχαριστημένος. Βελτιώθηκε η απόκριση του γκαζιού εν κινήσει και με δύο φίλους από το club που το έστησα, ήμουν αρκετά πιο μπροστά. Το καλύτερο είναι όταν το πάω χαλαρά, που πέφτει σχεδόν 1 λίτρο στα 100χλμ. Σκέφτομαι να πάρω και το μεγαλύτερο, που δίνει περισσότερη ιπποδύναμη.
Πριν 6μήνες έβαλα στο Nissan Qasqhai 1.5dCi το μεγαλύτερο chip και το έχω καταευχαριστηθεί. Πλέον με 140Hp έχω περισσότερη ιπποδύναμη από το 1.6dCi που ήταν κι αρκετά ακριβότερο όταν αγόρασα το δικό μου
Παίδες το groupbuy γενικά συμφέρει. Πήραμε το μεγάλο chip πολύ φθηνότερα! Δεν έπαιζε πουθενά τέτοια τιμή!

Έπρεπε να είχα πάρει το μεγάλο chip κατευθείαν.. Τώρα που συνήθισα τα +29 άλογα του μικρού chip, πρέπει να ξαναδώσω όλο το ποσό από την αρχή για να φτάσω στα +43Hp...

Όταν το είχα πρωτοακούσει, το είχα απορρίψει βιαστικά και χωρίς καν να το ψάξω, μόνο και μόνο επειδή νομίζα λανθασμένα ότι ήταν ένα κλασσικό OBD παράλληλο εγκεφαλάκι και θεωρούσα ότι δε θα έκανε δουλειά... Μετά από 1.5 χρόνο, έτυχε και πατήσαμε με φίλο με το ίδιο αυτοκίνητο και κινητήρα που φορούσε το μεγάλο chip. Εντυπωσιάστηκα με τη διαφορά που είδα! Δε τον έφθανα με τίποτα! Το μετάνιωσα απίστευτα που έχασα 1.5 χρόνο τσάμπα, από μια προκατάληψη.. Εννοείται πως πλέον το έχω στο αμάξι και το πειράζω από το κινητό μου, πανεύκολα!

Πριν 6 μήνες πήρα Fabia με τον 1.2TSi 105hp. Το συνήθισα γρήγορα οπότε ήθελα κάτι να κάνω στο αμάξι. Έλα όμως που ήταν στην εγγύηση.. Πρόγραμμα κτλ, ήταν απαγορευτικά. Ψαχνόμουν για άλλες λύσεις κι έπεσα πάνω στη MadChips. Ήμουν διστακτικός αρχικά, λόγω του ότι από παλιά δε πίστευα σε λύσεις τύπου παράλληλου ecu, αλλά επειδή δε μπορούσα να κάνω τίποτα άλλο λόγω εγγύησης, το πήρα. Το έχω σκίσει λέμε! Το έχω ρυθμίσει όπως ακριβώς το θέλω (ναι!!! κι όμως ρυθμίζεται!) κι όποτε το πάω για τα κλασσικά υποχρεωτικά service το βγάζω μέσα σε 3 λεπτά κυριολεκτικά. Δεν υπάρχει το πόσο βολικό είναι.. 
Όλοι οι γνωστοί μου μ'έπρηζαν να βάλω πρόγραμμα στ'αμάξι για να το ανεβάσω +100άλογα.. Φυσικά όταν τους ρωτούσα τι θα έπρεπε να θυσιάσω γι'αυτά τα άλογα, μου λέγανε με χαρακτηριστική ευκολία "τίποτα". Ωστόσο ήξερα ότι θα άρχιζα τα πήγαιν'έλα συνεργείο, τις αλλαγές σε εισαγωγές, downpipe, καταλύτες, θα μου πήγαινε ο κούκος αηδόνι και φυσικά θα'χα τα διάφορα χρονοβόρα μικροπροβλήματα των μετατροπών. Αρκέστηκα λοιπόν στα +75άλογα που μου πρότεινε η MadChips, ΧΩΡΙΣ να θυσιάσω τίποτα απολύτως, κι έχω το κεφάλι μου ήσυχο! Μεγάλο πράγμα να γυρνάς το κλειδί να κάνεις τη βόλτα σου και να επιστρέφεις σπίτι σου χωρίς προβλήματα! Ανεκτίμητη αξία..

Όταν ψαχνόμουν να δυναμώσω λίγο τ'αμάξι και τι δεν άκουσα από "κεράσια".. Όλοι υπόσχονταν απροβλημάτιστες μετατροπές, ότι έχουν κάνει τόσες χωρίς καθόλου προβλήματα, ότι μόνο με πρόγραμμα βγαίνουν τ'άλογα κτλ.. Χαμός..  Στη πράξη αυτό που διαπίστωσα είναι ότι θα έπρεπε να ήμουν βελτιωτής ή προγραμματιστής για να προβλέψω τις μπανανόφλουδές τους κι όσα σκοπίμως "ξεχνούσαν" να μου πουν.. Αφού παιδεύτηκα κι έχασα ένα σκασμό λεφτά βλέποντας τον καθένα να πειραματίζεται στ'αμάξι μου με ύφος υπερειδικού, τα πέταξα όλα και το γύρισα εργοστασιακό. Τότε "αναγκάστηκα" να δοκιμάσω τa MadChips μιας και είναι τα μόνα που δεν αλλάζουν τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου δίνοντας αξιόπιστα νούμερα. Μπορεί να μην έχω τα απίστευτα πολλά άλογα του προγράμματος (που πρακτικά δε τα χάρηκα και ποτέ, από τα προβλήματα που κάθε λίγο είχα..), αλλά έχω όσα αξιόπιστα μπορούσε να βγάλει το μοτέρ μου χωρίς τη παραμικρή αλλαγή σε περιφερειακά. Κρίμα που δε τα εμπιστεύτηκα από την αρχή.. Κρίμα που άφησα να μου ζαλίσουν το κεφάλι όλοι οι ειδήμονες της βελτίωσης.. Τεσπα, τώρα, μετά από πολλές ταλαιπώριες, έχω ένα αξιόπιστο αμάξι! Μακάρι να το'ξερα απ'την αρχή..

Για μένα το μεγαλύτερο θετικό είναι ο συνδυασμός να έχω περισσότερη δύναμη όταν θέλω να παίξω και χαμηλότερη κατανάλωση όταν πάω κάθε μέρα στη δουλειά.. 

Διάλεξα τη MadChips επειδή μου έδωσαν πολλές επιπλογές εξειδικευμένα για το όχημα μου. Είχα δοκιμάσει κάποια chip που μου πρότειναν εδώ στο νησί, αλλά κάπνιζε πολύ το αμάξι και δε δούλευε σωστά. Το chip που μου έστειλε η MadChips δούλεψε άψογα. Το δεύτερο chip που μου πρότειναν για το πετάλι του γκαζιού, έδεσε απίστευτα με το chip αύξησης ιπποδύναμης.

Από πιτσιρικάς, όποιο αμάξι κι αν αγόραζα, το έφτιαχνα. Το θέμα είναι ακριβώς αυτό. Ότι σε κάθε αμάξι έπρεπε να ξεκινάω από την αρχή. Πλέον δε παίζει ούτε χρήμα, αλλά ούτε και διάθεση για τέτοιες πολυτέλειες. Τώρα στα "γεράματα" που το μικρόβιο του tuning δυστυχώς παραμένει ανίατο, βρήκα λύση με το μεγάλο chip που είχα αγοράσει για το προηγούμενο αμάξι μου (Ford Fiesta) και τώρα το έχω βάλει στο νέο μου ολοκαίνουριο BMW X 1. Το έστειλα πίσω στην γερμανία, μου το ρυθμίσανε για το Χ1 και είμαι μια χαρά χωρίς να ξανασκάσω τα ίδια λεφτά από την αρχή! Και το τέλειο είναι ότι δε χάνω και την εγγύηση του Χ1..

Πραγματικά, αν είχα ακούσει κι είχα δώσει αξία στα εύκολα λόγια του πληκτρολογίου, που ο καθένας λέει για δικούς τους συμφεροντολογικούς λόγους, θα είχα χάσει κάτι εξαιρετικό για τις απαιτήσεις μου. Διότι εμένα, που αδιαφόρησα για όσα γράφουν οι διάφοροι "ξερόλες, παντογνώστες" και ΤΟ ΕΧΩ ΟΝΤΩΣ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ ΜΟΥ και δε μιλάω με θεωρίες κι εντυπώσεις φαντασίας, με καλύπτει πλήρως γι'αυτά που θέλω. 

Για μένα, η καλύτερη ρύθμιση για το ενδιάμεσο chip στο Opel Corsa D 1.3CDTi,  είναι η 2η. Σας συνιστώ να το δοκιμάσετε απευθείας! Όποιος έχει διάθεση να το πειράξει, ας το δοκιμάσει.
Αρχικά, ήμουν διστακτικός. Όμως τελικά το δοκίμασα και έμεινα πολύ ευχαριστημένος! Το chip δουλεύει και σε όλες τις DNA επιλογές της Giulietta. Φυσικά στο Dynamic, είναι που δείχνει πραγματικά τι μπορεί να κάνει το chip στον 1.4 Multiair. Το σύγκρινα στο δρόμο και με άλλα δυνατά αυτοκίνητα και η διαφορά είναι εντυπωσιακή. Την ίδια εικόνα αποκόμισε και γνωστός μου, που ξέρει το αμάξι μου απ' έξω.. 
Την αύξηση της ιπποδύναμης με το chip, τη θεωρούσα δεδομένη, δεν είχα καμία αμφιβολία για το αν όντως αποδίδει μιας και γνώριζα ήδη το πως λειτουργούν αυτά τα chipάκια. Αυτό όμως που διαπίστωσα μετά από αρκετά χλμ είναι ότι δεν αλλοιώνει καθόλου το χαρακτήρα του αυτοκινήτου! Αυτό είναι που αξίζει τρελά με το chip. Όπως ήταν το αμάξι οδηγικά πριν, έτσι παρέμεινε και μετά, απλά πιο δυνατό! Για παράδειγμα, όταν πίεζα στις στροφές το αμάξι με άλλα πολύ γνωστά κι επώνυμα προγράμματα (remapping) το αμάξι είχε ξεσπάσματα τρελά. Δεν έβγαζαν τη δύναμη ομαλά στο δρόμο με αποτέλεσμα να μη μπορώ να το ευχαριστηθώ. Το αμάξι με τα remappings και γενικώς τα προγράμματα απευθείας στον εγκέφαλο του αυτοκινήτου, μπορούσα να το χαρώ μόνο στις ευθείες. Στις στροφές και στα βρεγμένα ήταν άτσαλο κι αγχωτικό. . Πλέον με το chip η βελτίωση είναι ομαλή σε όλο το φάσμα της καμπύλης απόδοσης του κινητήρα και μπορώ και ευχαριστιέμαι το αμάξι σε όλες τις οδηγικές περιστάσεις και ιδίως στις στροφές όπου δε μπορούσα με τα remappings. Εξαιρετικά τίμιο για τα λεφτά του!

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ!